fbpx

A kurkuma az indiai konyha elengedhetetlen része. Amellett, hogy gyönyörű színt kölcsönöz az ételnek, számos gyógyhatással is rendelkezik. Olvassatok tovább a részletekért.

A kurkuma 3 legelőnyösebb tulajdonsága:

  1. Antioxidáns forrás: lelassítja az öregedést, a szabad gyökök aktivitásának csökkentése által.
  2. Az ízületek védője. Gyulladásgátló hatása van. Hatékonyabb a gyulladásgátló gyógyszereknél. Akiknek ízületi gyulladásai vannak, tegyenek kurkumát ételeikbe rendszeresen.
  3. A legfontosabb pedig: A testben növeli a BDNF faktor szintjét, ami csökkenti a depresszió és az Alzheimer-kór lehetőségét. Javítja az emlékezőképességet, és az agy károsodását is visszafordíthatja.

A használatáról egy következő videóban hallhattok majd. Hallgassátok meg a videót, hogy mindezt Dr. Zope Rakesh Ájurvédikus orvostól halljátok közvetlenül.